Hvad er frieksemplarer?

Frieksemplarer eller "friex" bruges af forlag til at sende gratis eksemplarer af en eller flere bøger til forfattere, anmeldere, deltagere ved arrangementer m.m. Bøgerne sendes på "det åbne distributionsnet". Modtagerne modtager notifikation på SMS når deres bog er klar til afhentning i den nærmeste pakkeshop.

Under oprettelsen af frieksemplarer er der følgende at forholde sig til:

• Hvilken/Hvilke bøger skal der udsendes
  • Hvor mange bøger skal modtagerne have
  • Modtager(e)
    • Upload af CSV fil hvis der skal sendes til mange adresser, eller en ny adresse
    • Valg fra liste af kendte modtagere.
  • Hvornår skal bøgerne sendes

Videoguide - frieksemplarer

Kapitler i videoen:

00:00 Intro
00:11 Vælg produkter

00:42 Vælg pris og rabat

01:23 Vælg kunde

01:43 Fragt og avancerede indstillinger

02:59 Afsendelsesdato

Frieksemplarer FAQ

Indeholder en frieksemplar bestilling mange leveringsadresser, vil der efterfølgende blive oprettet 1 ordre pr. leveringsadresse. De nye ordre vil kunne henføres til bestillingen ved hjælp af XXX

For at danske tegn vises korrekt, skal filen gemmes som "CSV UTF-8", det er en standardindstilling i bl.a. Microsoft Excel.

Når der uploades adresser fra en CSV fil er der mulighed for at gemme adresserne.

Gemmes adresserne, vises de under menupunktet "Kunder".

Her er der også mulighed for at rette, oprette, eller slette kunder.

En CSV fil med adresser til frieksemplarer skal indeholde følgende informationer:

• Modtager navn (obligatorisk)
  • Modtager email (obligatorisk)
  • Modtager adresse (obligatorisk)
  • Modtager adresse 2 (valgfri, kan være tom kolonne)
  • Modtager postnummer (obligatorisk)
  • Modtager by (obligatorisk)
  • Modtager land (obligatorisk)
  • Modtager mobilnummer (valgfri, men anbefales da  den bruges til SMS omkring afhentning i pakkeshop)
Hent eksempel på CSV fil

Relaterede artikler

Brugere og rettigheder

Brugere og rettigheder Brugere og rettigheder Som firmaadministrator kan du selv oprette, rette og slette brugere til mit.dbk.dk for din organisation. Hver bruger tilføjes en

Læs mere »

Lagerstatus

Output – varestamdata En del af den nye Branchestandard fra DBK er et format for leverance af varestamdata fra DBK. Data kan bl.a. benyttes af

Læs mere »

Debitorstamdata

Output – varestamdata En del af den nye Branchestandard fra DBK er et format for leverance af varestamdata fra DBK. Data kan bl.a. benyttes af

Læs mere »

Salgstransaktioner

Output – varestamdata En del af den nye Branchestandard fra DBK er et format for leverance af varestamdata fra DBK. Data kan bl.a. benyttes af

Læs mere »

Lagertransaktioner

Output – varestamdata En del af den nye Branchestandard fra DBK er et format for leverance af varestamdata fra DBK. Data kan bl.a. benyttes af