Specialordrer

Hvad er Specialordrer?

Specialordrer (tidligere SOS ordrer), er opgaver som vi kan hjælpe forlag med, der ligger ud over de normale pluk & pak opgaver. Det kan eksempelvis være sampak til supermarkeder, påsætning af stregkoder eller sortering af bøger.

Specialordrer oprettes ved at vælge menupunktet “Specialordrer” når du er logget ind i Mit DBK.

Der er generelt følgende typer af Specialordrer:

• Collipak – Eksempelvis sampak med 3 titler der skal sendes til supermarkeder.
  • Label-/Stregkodepåsætning – Påsætning af labels, eksempelvis på bøger hvor forfatteren har fået en pris, eller påsætning af stregkoder på bøger der kommer  med manglende eller forkerte stregkoder.
  • Foliering – Beskyttende folie der typisk benyttes til bøger der skal samles i en colli, eller skal have ekstra beskyttelse (sarte covers/omslag)
  • Iklæbning – Mulighed for at iklæbe en nyt indhold i en bog – eksempelvis hvis der eksemlevis hvis der skal rettes på en linje på en side i en bog.
  • Sortering – DBK finder de ønskede bøger frem på lageret og frasorterer de eksemplarer der eksempelvis har en trykfejl på en given side.

Videoguide - Specialordrer

Kapitler i videoen:

00:00 Intro
00:06 Vælg Specialordrer under Ordrer

00:10 Vælg type af specialordrer

00:18 Udfyld alle felter

00:49 Upload relevante filer og indsend

00:58 Se bekræftelse på indsendelse

Specialordrer FAQ

Ordrenumre ved mange adresser

Indeholder en frieksemplar bestilling mange leveringsadresser, vil der efterfølgende blive oprettet 1 ordre pr. leveringsadresse. De nye ordre vil kunne henføres til bestillingen ved hjælp af XXX

Forkerte tegn i stedet for æøå når min CSV fil med adresser indlæses

For at danske tegn vises korrekt, skal filen gemmes som “CSV UTF-8”, det er en standardindstilling i bl.a. Microsoft Excel.

Hvor kan jeg se de adresser der gemmes ved CSV upload

Når der uploades adresser fra en CSV fil er der mulighed for at gemme adresserne.

Gemmes adresserne, vises de under menupunktet “Kunder”.

Her er der også mulighed for at rette, oprette, eller slette kunder.

Hvad skal en CSV fil med adresser indeholde
En CSV fil med adresser til frieksemplarer skal indeholde følgende informationer:
  • Modtager navn (obligatorisk)
  • Modtager email (obligatorisk)
  • Modtager adresse (obligatorisk)
  • Modtager adresse 2 (valgfri, kan være tom kolonne)
  • Modtager postnummer (obligatorisk)
  • Modtager by (obligatorisk)
  • Modtager land (obligatorisk)
  • Modtager mobilnummer (valgfri, men anbefales da  den bruges til SMS omkring afhentning i pakkeshop)
Hent eksempel på CSV fil