Normal drift

Bogfest for børn

Det er mandag, solen skinner og Bogforum nærmer sig hastig.

I dag skal du læse om det fjerde udvalgte projekt.

BogFest for børn er et projekt der vil give børnene deres egen dag med litteratur.

Børn fra Gentofte Hovedbiblioteks tre skønlitteraturklubber og Scienceklub mødes fast en gang om måneden og nu har de søgt midler til at udvikle og arbejde med deres egen BogFest for børn og deres familier. En Bogfest hvor børnene selv sætter dagsordenen og er med til at bestemme ALT.

Målet med BogFesten er, udover at skabe en festlig dag med fokus på børnebøger, læseglæde og børnekultur også det, at skabe tættere relationer mellem børnene i klubberne og give dem ansvar og opgaver og se dem vokse og udvikle sig sammen.

Bonus er bl.a. at medlemmer tiltrækker nye klubdeltagere og børnene er i det hele taget den bedste form for ambassadører man kan have i forhold til at formidle biblioteket som et rum der spreder læseglæde.

Det nytænkende i formatet ligger i at lade børnene bestemme ALT fra program til udsmykning og forplejning og lade dem løfte opgaverne selv i den grad det kan lade sig gøre.

På den måde er det ikke bare børnene i bogklubberne, der får en fest, men også gæsterne, som kan se frem til nye måder at opleve læseglæde.

“Vi er glade for at være et af de udvalgte projekter. I Gentofte har vi rigtig gode erfaringer med at give børnene ejerskab. Det er jo deres interesser, vi skal følge og lade os udfordre af – hver dag. Derfor er det helt naturligt for os, at børnene er medproducenter på BogFest. De er ovenikøbet de stærkeste og mest troværdige ambassadører for læseglæde, man kan ønske sig, fortæller Helle Friis Appelby, Arrangementskoordinator børn, Kultur og Oplevelser.”

Fotos er fra sidste BogFest hvor illustrerer Stian Hole blev interviewet af to klubbørn og Signe Frydenlund fra Danseglad omsatte bogen Garmanns hemmelighed for danseglade børn.”

Følg med og deltag i Bogforum den 4. november hvor det afsløres hvilke projekter der modtager fondsstøtte i år.

Søg på dbk.dk: