Hjælp - direkte salg

Hvad er direkte salg?

Direkte salg giver forlag mulighed for at sælge bøger, der er lagerført hos DBK, direkte til kunder via mit.dbk.dk uden om Bogportalen. DBK medsender en faktura til kunden, som kunden skal betale direkte til forlaget uden om DBK.

Under oprettelsen af direkte salg skal der tages stilling til:

• Hvem er kunden
  • Hvad skal bøgerne koste
  • Skal der gives rabat
  • Skal kunden betale for forsendelse
  • Skal der være mulighed for dellevering
  • Skal der ekstra OIO data på faktura
  • Hvornår skal bøgerne sendes

Videoguide - direkte salg

Kapitler i videoen:

00:00 Intro
00:11 Vælg produkter

00:42 Vælg pris og rabat

01:23 Vælg kunde

01:43 Fragt og avancerede indstillinger

02:59 Afsendelsesdato

Direkte salg FAQ

Her bruges muligheden for manuelt at angive fragt. Slå op i pristabellen fra DBK og angiv den fragt der passer til forsendelsens vægt.

Ja - som forlag kan I selv vælge hvornår I vil sælge bøger  som direkte salg, uanset om de er frigivet til salg i Bogportalen eller ej. Det eneste krav er, at bogen skal være oprettet i bogportalen.

Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt. Kontakt DBK kundeservice hurtigst muligt og få annulleret ordren, og opret derefter en ny ordre.

Det betyder at der sendes en faktura til kunden, men at bøgerne ikke skal tages fra DBK's lager, forlaget foretager selv forsendelsen.

Det kan eksempelvis benyttes når et forlag beder et trykkeri om at sende en del af oplaget direkte til en boghandler, så kan "Udleveret faktura / faktura uden lagertræk" benyttes til at sende en faktura til boghandleren.

Relaterede artikler

Brugere og rettigheder

Brugere og rettigheder Brugere og rettigheder Som firmaadministrator kan du selv oprette, rette og slette brugere til mit.dbk.dk for din organisation. Hver bruger tilføjes en

Læs mere »

Frieksemplarer

Frieksemplarer Hvad er frieksemplarer? Frieksemplarer eller “friex” bruges af forlag til at sende gratis eksemplarer af en eller flere bøger til forfattere, anmeldere, deltagere ved

Læs mere »

Lagerstatus

Output – varestamdata En del af den nye Branchestandard fra DBK er et format for leverance af varestamdata fra DBK. Data kan bl.a. benyttes af

Læs mere »

Debitorstamdata

Output – varestamdata En del af den nye Branchestandard fra DBK er et format for leverance af varestamdata fra DBK. Data kan bl.a. benyttes af

Læs mere »

Salgstransaktioner

Output – varestamdata En del af den nye Branchestandard fra DBK er et format for leverance af varestamdata fra DBK. Data kan bl.a. benyttes af